Een staaroperatie bij Oogkliniek Oog op Zuid

Alles wat u hierover moet weten

Een cataract- of staaroperatie in Oogkliniek Oog op Zuid

Oogkliniek Oog op Zuid beschikt op de begane grond over een aparte operatieafdeling voor staar. Alle cataractoperaties op ons centrum voeren we onder plaatselijke of druppelverdoving uit. Het totale bezoek aan de kliniek voor een dergelijke operatie duurt vaak korter dan 1,5 uur, waarvan de operatie zelf zelden langer duurt dan 15-20 minuten. Daarna kunt u snel weer naar huis. Een cataractoperatie in Oogkliniek Oog op Zuid is een hele veilige operatie en wordt enkel uitsluitend uitgevoerd door ervaren chirurgen. De moderne apparatuur is van wereldklasse.

Wat is een cataractoperatie? 

Tijdens een cataract- of staaroperatie maakt de oogarts eerst een paar kleine sneetjes in uw hoornvlies. Via deze sneetjes wordt uw troebele ooglens verwijderd en vervangen door een kunstlens. Voor de operatie wordt met u besproken welke kunstlens voor u de beste is. Er zijn 3 mogelijkheden.

  • Standaard lens (monofocale lens): geschikt voor de behandeling van alleen staar. U heeft na de cataractoperatie wel een leesbril nodig en soms een bril voor veraf (vertebril).
  • Torische lens: geschikt voor de behandeling van staar en een cilinderafwijking in uw oog. U kunt hiermee beter veraf zien. Na de cataractoperatie heeft u wel een leesbril nodig. Voor deze lens geldt een bijbetaling.
  • Multifocale lens: geschikt voor de behandeling van staar, verziendheid én ouderdomsverziendheid. Na de operatie heeft u minder vaak of zelfs helemaal geen leesbril of bril voor veraf nodig. Voor deze lens geldt een bijbetaling.
De sneetjes in uw hoornvlies zijn meestal zo klein dat ze niet gehecht hoeven te worden. Na de operatie dekken we uw oog ter bescherming af met een kapje. Vaak ziet de dag na de operatie al aanzienlijk beter dan voor de operatie.
 

Voor meer informatie en uitleg kunt u terecht bij uw behandelend oogarts of kijkt u op de informatiepagina over staar. Ook kunt u vast gebruik maken van de “consultkaart staar”. Deze consultkaart kan u en uw arts helpen om de keuze tussen afwachten of een operatie te bespreken.

Download de consultkaart hier.

Het belangrijkste op een rijtje

  • Staaroperaties vinden plaats onder lokale- of druppelverdoving.

Wilt u graag meer weten?

Onze receptie staat u graag te woord via:

Telefoon
010 – 316 8870

E-mail
welkom@oogopzuid.nl

Ook interessant

CBR Keuring

Vacatures

Het team