Voor Verwijzers

Wie kan ik allemaal verwijzen en hoe?

  • Wij waarderen uw keuze voor Oog op Zuid Oogkliniek. Een verstandige keuze. Voor de volgende verwijzingen kunt u bij ons terecht:

          Afspraak voor rijbewijskeuring. Voor een afspraak voor een rijbewijskeuring kan uw patiënt vaak snel terecht. Hieraan zijn de standaard kosten verbonden. Dit bedrag kan per pintransactie voldaan worden.

        Reguliere afspraak bij de oogarts. Indien uw patiënt oogheelkundige klachten heeft en u ziet reden voor een verwijzing, dan kunt u de patiënt verwijzen via Zorgdomein.

        Afspraak bij de Orthoptist. Heeft uw patiënt klachten van diplopie of wanneer er sprake is van strabismus, kunt u de patiënt via Zorgdomein verwijzen naar de orthoptist. Dit geldt ook voor kinderen waarbij op het op het consultatie bureau een verminderd gezichtsvermogen is gemeten of kinderen die bijziend aan het worden zijn en waar remming gewenst is (myopie management).

         Afspraak voor cataract operaties. Bij klachten van verminderd gezichtsvermogen, waarbij er sprake is van staar, kan uw patiënt bij ons terecht voor een cataractoperatie onder druppelverdoving/ topicale anaesthesie. Er zal altijd eerst een intake volgen, waarna een afspraak voor de operatie kan worden ingepland.

–  Afspraak Low vision. Bezoek aan low vision specialist op polikliniek oogheelkunde voor een visueel functie onderzoek. Mocht in loop het traject een bezoek aan oogarts noodzakelijk zijn, dan kan dit vaak direct plaatsvinden. Eventuele hulpmiddelen kunnen direct worden aangevraagd. 

–   Spoedafspraak. Hierbij gaat het om ernstige, acute klachten die snel oogheelkundig zorg nodig hebben. Hiervoor kan uw patiënt vrijwel altijd dezelfde dag terecht. Het is wel noodzakelijk dat u hiervoor telefonisch contact met ons opneemt (010 – 316 8870). De verwijzing kan via Zorgdomein plaatsvinden.

Wachttijden voor de diverse afspraken kunt u hier inzien. 

  • Een digitaal verwijsformulier kunt u hier vinden.

Het belangrijkste op een rijtje

  • Telefonisch overleggen bij een spoedafspraak dezelfde dag. 
  • Korte wachtlijsten voor nieuwe patiënten. Deze kunt u hier vinden

Wilt u graag meer weten?

Onze receptie staat u graag te woord via:

Telefoon
010 – 316 8870

E-mail
welkom@oogopzuid.nl

Ook interessant

CBR Keuring

Vacatures

Het team