Low vision

Alles wat u hierover moet weten

Wat is low vision
Low vision is letterlijk ‘minder zien’. Door allerlei oogaandoeningen kan iemand slechtziend worden. Een veel voorkomende oogaandoening is bijvoorbeeld maculadegeneratie. Dit gaat gepaard met leesklachten en ook het zicht in de verte wordt minder. Dat merkt u bijvoorbeeld bij autorijden en fietsen. Ook het herkennen van mensen is lastig. 

Voor wie is low vision
De low vision specialist is opgeleid om aan de hand van een ‘visueel functie onderzoek’ te onderzoeken welke aanpassing aan uw bril nodig is om weer beter te gaan zien. Anders dan een opticien beschikt hij over de kennis van hulpmiddelen om het lezen en televisie kijken te verbeteren of te verfijnen.

Onze low vision specialist

Jos van Dijk heeft meer dan 25 jaar ervaring in de optiek en oogheelkunde. Met name de optometrische screening op de polikliniek oogheelkunde in een ziekenhuis of in een kliniek en het adviseren en aanmeten van medische optiek en hulpmiddelen hebben zijn aandacht.

Spreekuur afspraak- en verwijsmogelijkheden
Herkenbaar voor u? Maak dan een afspraak! Het spreekuur van onze low vision specialist vindt in de regel plaats op de eerste woensdagmiddag van de maand. Wanneer dit in vakanties of tijdens feestdagen valt, dan zal het spreekuur naar een andere dag verplaatst worden. Het onderzoek wordt verricht op de 1e verdieping van Oog op Zuid Oogkliniek. Er is een lift aanwezig. Indien er hulpmiddelen besteld moeten worden, plannen wij in overleg met u een afspraak wanneer deze opgehaald kunnen worden.

Handige informatie

Het belangrijkste op een rijtje

  • Iedere maand is er een low vision spreekuur.
  • U moet verwezen worden door huisarts, oogarts of optometrist.

Wilt u graag meer weten?

Onze receptie staat u graag te woord via:

Telefoon
010 – 316 8870

E-mail
welkom@oogopzuid.nl

Ook interessant

CBR Keuring

Vacatures

Het team