Uw afspraak en wachttijden

Alles wat u hierover moet weten

Dit overzicht zal regelmatig worden aangepast. Laatste update: Mrt-2024

Uw afspraak
Bij Oog op Zuid proberen wij u altijd snel te helpen. Omdat wij werken met een flexibele groep oogartsen en optometristen die al jarenlange ervaring hebben, zorgen wij dat de behandeling altijd snel kan starten. Door onze lange ervaring staan wij garant voor een hoge kwaliteit en hebben wij persoonlijke aandacht voor u. 

Bij uw afspraak dient u, conform wetgeving (Identificatieplichtplicht in de zorg), in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs; dit geldt ook voor kinderen jonger dan 14 jaar.

Kunt u ons geen identiteitsbewijs laten zien? Dan kunnen de kosten van uw behandeling niet gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar en kan uw afspraak geen doorgang vinden of dient u vooraf de factuur per PIN te voldoen (wij accepteren geen contant geld). Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn.

Verhinderd of te laat?
Bent u onverhoopt verhinderd, een afspraak vergeten of wilt u uw afspraak verzetten? Neem dan minimaal 24 uur voor uw geplande afspraak contact met ons op. Indien u uw afspraak niet tijdig annuleert kunnen wij u hiervoor een zogenaamd “no-show” tarief in rekening brengen.

Komt u te laat op uw afspraak? Dan zullen onze medewerkers bekijken wat de mogelijkheden zijn om u alsnog te helpen. Als er geen plaats meer is, of als afspraken van andere patiënten door uw te late komst, vertraging dreigen op te lopen, dan zullen wij voor u helaas een andere afspraak moeten maken.

Wachttijden
Oog op Zuid werkt er elke dag aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. We houden u dan ook graag op de hoogte van de actuele wachttijden. 

Hoe snel kunt u bij ons terecht?
De actuele wachttijden voor de polikliniekEen eerste bezoek aan onze (poli)kliniek is ongeveer 4 weken.

  • De wachttijd voor de orthoptist is ongeveer 3 maanden.
  • CBR keuringen kunnen vaak binnen 1 maand plaatsvinden.
  • Spoed (via de huisarts) kan vrijwel altijd op dezelfde werkdag bij ons terecht.

De actuele wachttijden voor behandelingen:

  • De wachttijd voor een staaroperatie (cataract) onder druppelverdoving is ongeveer 8 weken. Wachttijden voor operaties onder narcose zijn langer. We zijn hiervoor afhankelijk van onze partner ziekenhuizen. Ook de wachttijden voor staaroperaties met premium lenzen zijn aanzienlijk langer en bedraagt vaak enkele maanden. Daarbij kunnen operaties met torische implantlenzen vaak eerder plaatsvinden dan operaties met multifocale implantlenzen.
  • Laserbehandelingen kunnen plaatsvinden binnen 4 weken.
  • Operaties aan (boven)oogleden kunnen plaatsvinden binnen 4 maanden *.
  • Intravitreale injecties kunnen vaak binnen enkele dagen plaatsvinden.

NB: De wachttijden voor een specifieke behandeling of operatie kan wisselen. Voor meer informatie over de actuele wachttijden kunt u altijd contact opnemen met ons op telefoonnummer 010 – 316 8870

Het belangrijkste op een rijtje

  • Wachttijden voor specifieke behandelingen kunnen variëren.
  • Spoed kan altijd dezelfde dag bij ons terecht.

Wilt u graag meer weten?

Onze receptie staat u graag te woord via:

Telefoon
010 – 316 8870 

E-mail
welkom@oogopzuid.nl

Ook interessant

CBR Keuring

Vacatures

Het team