Contact buiten kantooruren

Alles wat u hierover moet weten

Contact buiten kantooruren
Oog op Zuid Oogkliniek is buiten kantooruren enkel bereikbaar voor eigen patiënten en neemt buiten kantooruren geen nieuwe patiënten aan. Dat betekent dat als u niet bij ons bekend bent, wij u buiten kantooruren niet kunnen helpen. Met klachten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag en waarvoor u recent onder behandeling bent geweest bij Oog op Zuid Oogkliniek, kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Spoedeisende hulp van het Maasstad Ziekenhuis RotterdamIndien dit noodzakelijk is, dan kan een beoordeling op een huisartsenpost of op de SEH/ polikliniek van een ziekenhuis plaatsvinden. De regie hierin ligt bij de afdeling Spoedeisende hulp van het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam. 

Triage
Op de Afdeling Spoedeisende hulp wordt gewerkt middels een triageschema, waarbij een gespecialiseerd verpleegkundige u enkele vragen stelt en bepaald hoe urgent uw zorgvraag is. Door toepassing van dit systeem krijgen alle patiënten de zorg die zij nodig hebben. Dit betekent in de praktijk dat patiënten die later dan u binnenkomen, eerder behandeld kunnen worden, omdat de aandoening ernstiger van aard is. Indien nodig wordt er na beoordeling contact opgenomen met de dienstdoende oogarts en kunt u een datum en tijdstip voor een afspraak krijgen. Het kan ook betekenen dat u alsnog vanaf de afdeling spoedeisende hulp wordt doorgestuurd naar de huisartsenpost.

Omdat de oogartsen van Oog op Zuid Oogkliniek (OOZ) buiten kantooruren samenwerken met de oogartsen uit de regio Dordrecht, Gorinchem, Rotterdam-Zuid en de Huisartsenpost Rotterdam-Zuid, kan het zo zijn dat u beoordeeld moet worden op een ander locatie. Wij zullen dat natuurlijk zo goed mogelijk met u afstemmen.

Het belangrijkste op een rijtje

  • Oog op Zuid Oogkliniek is buiten reguliere kantooruren bereikbaar voor eigen patiënten. 
  • Patiënten welke geen recente of actuele behandelrelatie met ons hebben, kunnen altijd gebruik maken van de huisartsenpost.

Wilt u graag meer weten?

Onze receptie staat u graag te woord via:

Telefoon
010 – 316 8870

E-mail
welkom@oogopzuid.nl

Ook interessant

CBR Keuring

Vacatures

Het team