Contact buiten kantooruren

Alles wat u hierover moet weten

Contact buiten kantooruren
Oog op Zuid Oogkliniek is buiten kantooruren enkel bereikbaar voor eigen patiënten en neemt buiten kantooruren geen nieuwe patiënten aan. Dat betekent dat als u niet bij ons bekend bent, wij u buiten kantooruren niet kunnen helpen. Met klachten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag en waarvoor u recent onder behandeling bent geweest bij Oog op Zuid Oogkliniek, kunt u telefonisch contact opnemen met het Maasstad Ziekenhuis op telefoonnummer (010) 291 1911. De telefoniste zal u doorverbinden met de dienstdoende oogarts. Afhankelijk van dit gesprek en indien dit noodzakelijk is, kan een beoordeling op een huisartsenpost (HAP) of op de Spoedeisende Hulp (SEH) / polikliniek van een ziekenhuis plaatsvinden. De dienstdoende oogarts zal u hiervoor aanmelden op de betreffende locatie.

Omdat de oogartsen van Oog op Zuid Oogkliniek (OOZ) buiten kantooruren samenwerken met de oogartsen uit de regio Dordrecht, Gorinchem, Rotterdam-Zuid en de Huisartsenpost Rotterdam-Zuid, kan het zo zijn dat u beoordeeld moet worden op een andere locatie. Wij zullen dat natuurlijk zo goed mogelijk met u afstemmen.

Triage
Op de Spoedeisende Hulp wordt u ingeschreven voor de afdeling waarvoor u aangemeld bent, dit kan de SEH of de HAP zijn.

Op een SEH wordt gewerkt met een triagesysteem. Hiermee wordt de urgentiegraad van iedere patiënt bepaald. Dit betekent in de praktijk dat patiënten die later dan u binnenkomen, eerder behandeld kunnen worden, omdat de aandoening ernstiger van aard is.

Indien afgesproken zal de dienstdoende oogarts u beoordelen, het kan echter ook zijn dat een huisarts of een chirurgisch arts assistent u beoordeeld waarna hij/zij met de dienstdoende oogarts overlegt.

Als u niet was aangemeld bij de SEH of de HAP zal, na beoordeling contact worden opgenomen met de dienstdoende oogarts en kunt u een datum en tijdstip voor een afspraak krijgen. Het kan ook betekenen dat u alsnog van de betreffende afdeling wordt doorgestuurd naar een andere locatie.  Wij raden u daarom aan om altijd eerst telefonisch contact met de dienstdoende oogarts te zoeken.

Het belangrijkste op een rijtje

  • Oog op Zuid Oogkliniek is buiten reguliere kantooruren bereikbaar voor eigen patiënten. 
  • Patiënten welke geen recente of actuele behandelrelatie met ons hebben, kunnen altijd gebruik maken van de huisartsenpost.

Wilt u graag meer weten?

Onze receptie staat u graag te woord via:

Telefoon
010 – 316 8870

E-mail
welkom@oogopzuid.nl

Ook interessant

CBR Keuring

Vacatures

Het team