Uw factuur en vergoedingen

Alles wat u hierover moet weten

Oogheelkunde op Zuid
Stichting Oogheelkunde op Zuid is een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) toegelaten instelling voor medisch specialistische zorg en voldoet daarmee aan alle door de overheid gestelde kwaliteitseisen.

Belangrijk
Oog Op Zuid oogkliniek heeft voor 2022 een zorgovereenkomst gesloten met:

  • Zilveren Kruis/ Achmea (Zilveren Kruis, FBTO, De Friesland, Interpolis)
  • DSW (Stad Holland en DSW)
  • ASR 
  • Zorg & Zekerheid
  • CZ (CZ, OHRA, Nationale Nederlanden)
  • VGZ (VGZ, Univé, IZA en UMC)
  • Menzis (Menzis en Anderzorg)

Hierdoor wordt uw zorg volledig vergoed en wordt de factuur direct afgehandeld met uw zorgverzekeraar. Momenteel hebben wij (nog) geen overeenkomst met Zorgverzekeraars ENO (Salland en ZorgDirect) en EUCARE (Aevitae). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met desbetreffende verzekeraars.

Betaalovereenkomst
Met zorgverzekeraar ONVZ (PNO zorg en VvAA) hebben wij een betaalovereenkomst, waardoor u de factuur niet langer zelf krijgt thuisgestuurd, maar direct verzonden wordt aan de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar betaald de factuur rechtstreeks aan ons, u hoeft zelf niets bij te betalen. 

Eigen Risico (wettelijk en vrijwillig)
Ongeacht of wij wel of geen contracten hebben met zorgverzekeraars, worden facturen voor medisch specialistische zorg door uw zorgverzekeraar altijd geheel of gedeeltelijk verrekend met uw wettelijk eigen risico en, indien van toepassing, met uw vrijwillig eigen risico.

Wat gaat u doen als u een factuur van ons heeft ontvangen?
Indien wij geen contract of betaalovereenkomst met uw zorgverzekeraar hebben, ontvangt u van ons een factuur. U declareert deze ontvangen factuur bij uw zorgverzekeraar. Iedere zorgverzekeraar heeft daarvoor zijn eigen methode. U wacht tot u een brief, een overzicht of een bedrag van uw zorgverzekeraar heeft ontvangen. Op het overzicht zullen onderstaande begrippen staan.

Eigen bijdrage of Niet vergoed
Omdat wij niet met alle zorgverzekeraars een zorgcontract hebben, zal uw zorgverzekeraar wellicht niet alles vergoeden en derhalve een bedrag vermelden onder de noemer “eigen bijdrage of niet vergoed”.

Hierna kunt u de factuur aan ons voldoen. Mocht u dit, om wat voor reden dan ook, niet doen, dan zullen wij u daaraan herinneren. Mocht u aan deze herinnering geen gehoor geven, dan zullen wij deze vordering overdragen aan een incassobureau. Eventuele bijkomende kosten zijn in dat geval voor uw eigen rekening. Wij adviseren u dus op tijd te betalen. 

Passantentarieven
Dit zijn de tarieven die Oog op Zuid in rekening brengt wanneer u geen Nederlandse zorgverzekering heeft of indien bij uw eerste consult geen geldige verwijzing aanwezig was.

Het belangrijkste op een rijtje

  • Officiëel instelling Medisch Specialistische Zorg.
  • Nog geen overeenkomst met alle zorgverzekeraars.

Wilt u graag meer weten?

Onze receptie staat u graag te woord via:

Telefoon
010 – 316 8870

E-mail
welkom@oogopzuid.nl

Ook interessant

CBR Keuring

Vacatures

Het team